Svaki grad ima svoju priču.

Neki ju grade na legendama, neki na izmišljenim likovima, neki na burnoj povijesti ili pak na spektakularnim građevinama, a što to čini prepoznatljivu priču Križevaca otkrili smo na prvoj radionici mapiranja mreže “Kreativnih gradova Hrvatske” održanoj u tom gradu.

Sudionici radionice, predstavnici različitih udruga i institucija iz grada, aktivno su sudjelovali u svim segmentima radionice, analizirali vrijednosti i ponudu svoga grada te kroz timski rad iznjedrili brojne prijedloge kako iskoristiti posebnosti u svrhu izgradnje brenda te postizanja prepoznatljivosti.

“Križevački štatuti” pojam su koji se najčešće spominjao, kao “ono nešto” prepoznatljivo baš za Križevce.

Križevci mogu svoje “štatute” iskoristiti za kreiranje identiteta koji se lako može utkati u različite segmente života grada I njegovih građana. Tu povijesnu vrijednost potrebno je oplemeniti mladenačkim duhom, prilagoditi aktualnom vremenu i prostoru i uspjeh neće izostati.

Razvojni centar i tehnološki park Križevci ugostio je prvu radionicu koja je rezultirala brojnim pohvalama sudionika i iskazom interesa za nova druženja ovakvog – edukativnog tipa koja donose dodanu vrijednost sudionicima, ali i gradu domaćinu.