Ključni izazovi u domeni razvoja kreativnih i kulturnih djelatnosti bili su središnja tema susreta predstavnika gradova članova mreže KGH, održanog 20. lipnja u varaždinskoj plači Herzer. Analiza situacije i potreba, pojedinačno u gradovima i zajednički na razini mreže, pokazala je da ima puno zajedničkih pitanja koja se mogu učinkovitije rješavati kroz suradnju nekoliko gradova ili čitave mreže. Regionalni radni timovi dali su niz inicijativa za predstavljanje najboljih praksi, razmatranje mogućnosti replikacije tih iskustava i poticanje suradnje više gradova na zajednčkim projektima, skicirajući time i obrise strategije mreže KGH.

Dogovoreno je također da svaki grad član KGH podnese pet prijedloga ili projekata, koje će projektni tim KGH sistematizirati i sortirati po tematskim cjelinama, te okupiti gradove sa sličnim inicijativama i uskladiti planove aktivnosti. Primjerice, uočeno je da Drniš i Vrgorac imaju slična zemljopisna obilježja i neke bi inicijative mogli zajednički rješavati.

Vrlo zanimljive prezentacije o svojim potencijalima i razvojnim planovima održali su ovom prigodom domaćin susreta Varaždin, te Drniš i Vrgorac.